Prvá správa je najdôležitejšia

Manuál efektívnej komunikácie na katRande 5. časť

Nie je podstatné, aká bola vaša motivácia zaregistrovať sa na zoznmamke (sklamania, rozchod, nestretávate tých pravých a iné). Podstatné je, ako využijete Váš čas a online priestor na katRande. Je jasné, že nie všetci si cez zoznamku nájdu manželov a manželky, ale kým to neskúsite, nedozviete sa, či je to Vaša cesta.

Ak to s hľadaním lásky myslíte seriózne, v prvom rade by ste si mali uvedomiť, že zoznamovanie je dlhodobý proces. Iste, nájdu sa ľudia, ktorí sa zoznámili po niekoľkých týždňoch, ale je to skôr výnimka. Buďte pripravený, že to môže trvať aj niekoľko mesiacov, dokonca rokov. Nebuďte sklamaní, keď okamžite nestretnete „pána dokonalého“. Takto rýchlo to nefunguje ani v reálnom svete.

Na efektívne fungovanie na zoznamke potrebujete stratégiu. Máte v zásade 2 možnosti: čakať alebo byť aktívny. Ak chcete len čakať, máte jedinú možnosť, o ktorej sme hovorili už v predchádzajúcich časti: perfektnú profilovú fotografiu a vyplnený profil. A potom čakať kým Vás niekto osloví.

Ak však chcete byť aktívny, vytvorte si plán. Koľko krát a koľko hodín ste ochotní venovať sa online zoznamovaniu? My Vám odporúčame stráviť s katRande minimálne dva až tri večery za týždeň. Pri šálke dobrého čaju, vína či sladkej dobrote. Urobte si z toho príjemnú udalosť, na ktorú sa budete tešiť. Hľadajte, čítajte...

Už ste ju /jeho našli? Prečítajte si jeho/jej profil niekoľko krát. Predstavte si ju ako konkrétnu osobu, nie len profil na zoznamke. Ako by ste ju oslovili, keby ste ju stretli v kaviarni? Ako by ste vzbudili jej záujem o Vás, aby Vám dala svoje číslo? Vďaka zoznamke máte výhodu. Z jej /jeho profilu sa o nej môžete veľa dozvedieť a nadviazať komunikáciu. Prvá správa je najdôležitejšia. Ak ju/jeho nezaujmete prvou správou, ďalšiu si možno ani neotvorí.

O čom písať? Neflirtujte, nedávajte komplimenty na jej fyzickú krásu. To nezaberá! Buďte zdvorilý a v profile nájdite niečo, čo Vás zaujalo, máte spoločné. Zablahoželajte jej /jemu k narodeninám či meninám. Napíšte niečo aj o sebe. Vytvorte tému, priestor, zaujmite ju. Napíšte správu najprv nanečisto a na druhý deň sa k nej vráťte. Ráno múdrejšie večera. Isto budete vedieť doplniť niečo vtipné, trefné, konkrétne... Nepíšte dlhosiahle litánie, ale ani 2 vetnú správu. Ak ste nezdedili talent na písanie, buďte úprimný a napíšte jej to. Dávajte pozor na pravopis.

S koľkými partnermi si naraz písať? Odporúčame max s 2 alebo 3 ľuďmi. Ak neodpíšu niekoľko dní, hľadajte ďalej. Nízke percento odpovedí je typické pre všetky zoznamky. Písanie hromadných správ neodporúčame, ba dokonca ak niekto napíše jednu správu viac ako 20 partnerkám/partnerom naraz, systém stránky ho uvedie do pasívneho režimu.

Pýtate sa prečo? Ani v reálnom živote neoslovíte naraz 30 žien a to dokonca rovnakými vetami.

Zdá sa Vám to komplikované a náročné? Vzťah a láska nevyrastajú na vode. Treba ju vzbudiť a až do konca života živiť. Tak sa na to pripravte. Hovoríme o láske na celý život.

katRande tím

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom