Miluj!

Koho Ti Boh poslal včera? Ku komu Ťa posiela dnes?

Dnes je svätého Valentína, sviatok všetkých zaľúľbených. Očistime svätého Valentína od nánosu komercie a pozrime sa na to, kto to v skutočnosti bol.

Valentín bol biskup, ktorý sa stal známym vďaka svojmu svätému životu, láske a zhovievavosti, horlivému účinkovaniu a zázrakom, ktoré robil. Istý rímsky rečník menom Kratonus ho požiadal, aby mu uzdravil syna, ktorý bol viac rokov chorý. Valentín teda prišiel do Ríma a uzdravil ho. Chlapec s celou rodinou prijal krst. Za čias cisára Aureliána ho uväznili a sťali. Stalo sa to 14. februára 273 v Ríme. Ostatné sú už len legendy.

Čo je láska? Dá sa merať? Mať lásku alebo nemať? Láska ma stovky podôb: materinská láska, otcovská láska, priateľská láska, láska nás detí k rodičom, snúbenecká láska, manželská láska, agapé, láska k Bohu,...

Láska je schopnosť milovať.

Najväčšiu cenu lásky za nás zaplatil Boh. „Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život.“ Ján 3, 16.

On nás, mňa aj Teba, stvoril s veľkým srdcom, pripraveným milovať a byť milovaný. A hoci teraz neprežívaš partnerskú lásku, neznamená to, že nemiluješ. Neokrádaj seba samého o lásku. Chváľ, ďakuj a pros. MILUJ! Seba, svojich blízkych, tých, ktorých Ti Boh posiela denne do cesty. Koho Ti poslal včera? Ku komu Ťa posiela dnes?

Napíš im správu, zavolaj im, rozprávajte sa. Priateľské telefonáty majú cenu zlata halvne dnes, keď nemôžeme stretnúť naživo. Nemusí to byť dnes. Naplň ich srdcia láskou a naplní sa aj to tvoje. Lebo len čistá láska má schopnosť darovaním rásť.

katRande tím

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom