Nechcem byť na druhej koľaji

Mirka

  Náš príbeh začal veľmi jednoducho, na zoznamke katRande. Napísal mi chalan z rovnakého mesta ako som ja. Volal sa Tomáš a podľa fotografie bol sympatický, mal milý úsmev a z jeho profilu ma zaujalo, že bol športovec. Rovnako ako ja. Napísali sme si zopár správ a keď sme zistili, že žijeme v tom istom meste, navrhol mi stretnutie v kaviarni, ktorú dobre poznám. Bolo to veľmi milé, veľa sme sa nasmiali a tak sme s druhým stretnutím nečakali dlho. Tentokrát sme sa stretli na hrádzi, kde obaja niekedy korčuľujeme. Zabávali sme sa na tom, že sme sa tu možno aj stretli, ale prešli sme len tak okolo seba.  

Môj život sa zmenil. Poznáte to, slnko svietilo jasnejšie, každé ráno som sa a tešila, čo mi tento deň prinesie. Bolo nám spolu veľmi fajn, naše rozhovory boli veľmi úprimné a hlboké. Začínala som si klásť otázku: „Je to on?“ Videla som, že mu tiež nie som ľahostajná a naše večerné stretnutia sa končili neskoro v noci, lebo sme nevedeli skončiť naše rozhovory.

Potom však prišiel zlom. Pomaly sa vkradol medzi nás. Tým zlomom boli jeho kamaráti. Ťažko sa mi to píše, ale po niekoľkých týždňoch nášho randenia Tomáš začal uprednostňovať svojich kamarátov. Najprv to bolo nenápadné. Išiel si zahrať futbal, potom bola opekačka, oslava narodenín, pomáhal na stavbe a pod. Medzi kamarátov som nezapadla, neboli sme na rovnakej vlne a oni ma tiež neprivítali s otvorenou náručou. Dávali mi najavo, že im kradnem kamaráta. S Tomášom sme sa niekedy nevideli niekoľko dní a to bez vysvetlenia. Nerozumela som tomu. Kde sa stratila naša láska, ktorá ani nezačala? Urobila som niekde chybu ja? Trápila som sa otázkami, na ktoré mi nevedel odpovedať ani Tomáš.

Bola som sklamaná, smutná, aj som si poplakala. Ale zároveň som si uvedomila, že Tomáš nebol zrelý na hlbší vzťah.  Naše trápenie trvalo ešte niekoľko týždňov, kým sme ho ukončili.

Po niekoľkých týždňoch sme sa náhodne stretli, v srdci ma ešte zabolelo, ale rozum mi hovoril jasne: Vo vzťahu, ktorý má viesť do manželstva nemôžem byť na druhej koľaji.

Fotografia: ilustračná

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom