Sú muži pripravení na to, že im napíšu ženy ako prvé?

Pred časom sme vás, členov katRande oslovili s anketou Dámska volenka, ktorou sme chceli zistiť, ako to na katRande vyzerá zo stereotypom, „komunikáciu začína vždy muž“.

Presnejšie, či sú muži pripravení, že ich osloví žena. Do ankety sa zapojilo 48 žien a 38 mužov. Z výsledkou vyplýva, že ženy sú vo väčšine sklamané z reakcií opačného pohlavia, zatiaľ čo muži sa potešili či dokonca boli nadšení, keď im napísali ženy ako prvé.

Ženám sme položili otázky: Oslovili ste už na katRande alebo inej zoznamke muža ako prvá? Ak áno, aká bola jeho reakcia?

Len 42 percent žien z nášho prieskumu oslovilo mužov ako prvé. Väčšina z nich však na správy nedostala žiadnu odpoveď alebo jeden či dva zdvorilostné maily. Ako dôvod im muži uviedli veľkú vzdialenosť, rozvíjajúci sa vzťah s inou ženou, či nezáujem na základe ich profilu. Približne 30 percent žien napísalo, že malo pozitívnu skúsenosť, začali si spolu písať a niekoľko z nich stále komunikujú. (Anketa žiaľ nezachytáva tých, ktorí sa takto zoznámili a svoj vzťah už rozvíjajú mimo zoznamky.)

Muži odpovedali na tieto otázky: Oslovila Vás na katRande alebo inej zoznamke žena? Ak áno, ako ste to vnímali?

64 percent mužov bolo oslovených ženami, takmer všetci, ktorí sa zapojili do ankety to vnímali pozitívne. Obdivovali ich odvahu, boli prekvapení, potešení až nadšení. „Vnímam to pozitívne, prečo nie, aj mi to trochu imponuje, aspoň viem, že mám u nich sympatie..“ „Páčia sa mi sebavedomé ženy, ktoré nečakajú, kým ich niekto osloví.“ „Keby mi Nika nenapísala, asi by som si ju nevšimol. Som jej vďačný, že mi napísala ako prvá.“

O tom, že odvážni majú „navrch“ svedčí aj príbeh svätej Gianny Beretty Molla. Neuznávala pravidlo, že prvý krok vo vťahu musí urobiť vždy muž. Pred vyše 80 rokmi to bola práve ona, ktorá začala písať listy svojmu budúcemu manželovi.

Milé dámy, nech vás neodradí neúspech keď oslovíte muža a nedostanete odoveď. Neberte to osobne, na zoznamkách je veľmi nízka miera odpovedí. Zrejme to nebol ten právy. Nevzdávajte sa a hľadajte ďalej.

Trpezlivosť, odvahu a múdrosť vám praje,

katRande tím

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom