Chlapská výzva: Ako zaujať na zoznamke

Čítanie nielen pre mužov :-)

Keďže muži ťahajú na zoznamkách za kratší koniec, ponúkame zopár tipov pre mužský svet digitálneho zoznamovania. Na youtube môžete nájsť množstvo zaujímavých videí, jedno z nich nám padlo do oka.

Austrálsky kouč Damien Diecke síce hovorí vo videu o svojich skúsenostiach z mobilnej aplikácie Tinder, avšak väčšina prezentovaných tipov sa dá určite aplikovať aj na štandardné zoznamovacie weby.

Pred tým ako začal, si Damien urobil prieskum. Zistil, že ženy odmietajú profily mužov približne rovnako rýchlo ako muži tie ženské, avšak ženy až desaťkrát dlhšie posudzujú profil muža, ktorý napokon označia. (Tu vstupuje špecifikum Tinderu, kde človek posunutím obrazovky vľavo profil odmietne, kým posunom vpravo ho „lajkne“.) 

Podstatný je fakt, že žena si pred „lajknutím“ dobre pozrie vašu profilovú fotku a profil samotný. Takisto podľa kouča platí, že ak už žena „lajkne“ profil mužovi, takmer vždy dôjde k zhode (matchu).  V ľudskej reči to znamená presne to, o čom hovoril zakladateľ zoznámka – ženy sú tie, ktoré si tu vyberajú a ktoré riešia pretlak záujmu. Dosvedčuje to fakt, ktorý spomína Damien – na Tinderi ženu požiada o rande v priemere päť mužov denne. 

Z toho všetkého vyplýva kľúčové zistenie – ako muž máte v tomto priestore obrovskú konkurenciu. Ako teda svojich sokov poraziť? 

Fotka, kreativita a vtip

„Základom je dobrá fotka. Je až taká dôležitá, že bez nej všetko ostatné padá. So zlou fotkou môžete mať akýkoľvek profil, neuspejete,“ hovorí kouč.  Damien urobil experiment. Do svojho prvého profilu si dal schválne zlú fotku. (Bol na nej s nejakým kamarátom, snímka bola v zlej kvalite, kamarát bol vyšší a podobne.) Dodajme, že všetky pokusy testoval na stovke žien (teda sto žien označil, že sa mu páčia). Zhodu mal v prípade prvej fotky len u štyroch z nich.  Následne testoval a skúšal rôzne typy fotiek (sám, v rámci aktivity, len tvár a podobne) a profilov. Kým dospel k ideálnemu profilu, použil až 25 pravidiel. Niektoré z nich: Fotka musí byť veľmi kvalitná, má ísť o snímku tváre, kde sa človek nepozerá priamo do objektívu. Ideálne je nesmiať sa „na plné ústa“, ale nebyť ani úplne vážny. K fotke patrí profil, aj dlhší, s použitím humoru.   Výsledok: zo sto žien mal zrazu odozvu od 21 žien, teda päťkrát viac ako na začiatku.

Šiel ešte ďalej. 

Rozmýšľal, ako ešte viac zaujať, aby sa ženy pri „listovaní“ v profiloch pri ňom zastavili, aby ich čosi zarazilo. Do profilovej fotky si vložil rámček s nápisom „It’s a match“. Výsledok: 34 odoziev, teda už osemkrát viac oproti pôvodnému profilu.  Kouč pokračuje a odpovedá na otázku či námietku, ktorú môže v tejto fáze vzniesť mnoho mužov: nemám dobrú fotku. 

Ako príklad uviedol jednu zo svojich prvých fotiek, na ktorú nemal žiadny „match“ od ženy. Vyriešil to tak, že k tejto fotke prilepil tvár Bruce Willisa s nápisom, že je jeho dvojička. A zrazu sa tešil z desiatich zhôd.

Ak máme za sebou úspešné zaujatie fotkou a profilom, nasleduje ďalšia fáza – ako si začať písať.  Damien si spravil excelovskú tabuľku, kde vyhodnocoval typy prvých správ, ktoré písal ženám. Áno, urobil si štandardizované oslovenia. Tak k tomu pristupuje človek, čo to myslí vážne. 

Najnižší podiel odpovedí na jeho oslovenia bol 60 percent, no niektoré dosahovali až takmer 90 percent. Ako príklad oslovenia uvádza: „V skutočnosti som si neprišiel na Tinder s niekým písať (veď napokon môžeš byť vrahyňa so sekerou), ale na tvojom profile sa mi fakt zapáčilo X a musel som ťa pozdraviť.“ Toto oslovenie dosahovalo 77-percentnú úspešnosť. Akokoľvek, pointa je nebyť suchý. A hlavne v oslovení ukázať, že ste videli jej profil. 

Kouč tvrdí, že sa netreba báť pôsobiť až šialene vtipne. Ako príklad spomína profilovú fotku 30-ročnej slečny, na ktorej je odfotená vedľa svojej babičky. Konverzáciu začal Damien spôsobom, pri ktorom sa tváril, že sa zoznamuje so starkou, pričom jedným ťahom zložil kompliment mladej žene. 

Výsledky boli ohromujúce:

na správy, ktoré posielal ženám a ktoré boli vtipné, mal 93-percentnú odozvu. Od 73 percent žien získal telefónne číslo a 61 percent z nich bolo ochotné ísť na rande.  Na konci dňa sa tak mohol pochváliť štatistikou, že z 32 odpovedí zo sto bolo 14 žien, ktoré s ním skutočne išli von. Celkovo tomuto zoznamovaniu venoval štyri až šesť hodín. 

„To sú čísla, ktoré nedosiahnete v žiadnom bare či podniku,“ hovorí na konci videa. Samozrejme, nie sú to žiadne železné pravidlá a Tinder má svoje špecifiká, ale môžu poslúžiť ako praktické triky a povzbudenie.

Zhrnutie postavil na troch bodoch:   –> 70 percent úspechu spočíva v hlavnej profilovej fotke a profile. –> Rozosmiať ženu – je najrozhodujúcejší prvok pri snahe vziať ju na rande. –> Písať si zo ženami treba, keď sú online, a o rande požiadať na konci prvej konverzácie.

V rubrike Chlapská výzva sa chceme venovať témam životného štýlu mužov, mužskej spiritualite či chlapským záľubám.

Autor: Pavol Rábara, denník Postoj

https://www.postoj.sk/41061/chlapska-vyzva-ako-zaujat-na-zoznamke

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom