19 otázok, ktoré vám pomôžu

pri spoznávaní partnera

Spoznali ste zaujímavého človeka? Je vám sympatický, ale predtým, ako dáte jemu aj sebe šancu na hlbší vzťah chcete ho viac spoznať? Kedy inokedy, ak nie v období zoznamovania je lepšie položiť mu otázky, ktoré vám prezradia viac, ako si myslíte? Bez emócií, racionálne. Urobte si obraz o jeho plánoch, kvalitách, názoroch. Hodíte sa k sebe? Aký je jeho hodnotový rebríček, záľuby, vzťahy v rodine?

1. Aké sú tvoje dlhodobé ciele a plány? Skvelý nápad ako sa niekoho opýtať, aký typ vzťahu hľadá. Táto otázka vám umožní vytvoriť si obrázok o tom, ako si predstavuje svoj život, či by ste v ňom našli svoje miesto aj v budúcnosti.

2. Aké miesto má v tvojom živote Boh? Jeho odpoveď vám prezradí či má s Ježišom živý vzťah, alebo je "nedeľný" či "vianočný" veriaci. Aké miesto má Boh v jeho každodennom živote, ale aj vo všeobecnosti.

3. Z čoho máš strach? Odpoveď môže byť jednoduchá, ako pavúci či hady, alebo vám môže odkryť jeho vnútorné obavy ako napr. samota, choroba, strata niekoho blízkeho. Vzájomné zdieľania obáv môže pomôcť partnerom pochopiť toho druhého a posilniť ich vzťah. Taktiež vám môže odkryť partnerovu minulosť a pochopiť, čo ho formovalo.

4. Myslíš si, že máš vyriešenú minulosť? Odpoveď na túto otázku zahrňuje informáciu o tom, či je uzdravený z minulého vzťahu, ťažkostí z detstva, dospievania, poprípade pracovných konfliktov. Nechcete predsa vstúpiť do vzťahu s niekým, kto do vášho vzťahu bude premietať problémy z minulosti, ktoré s vami nesúvisia. Položením týchto otázok zistíte, či je celistvá osobnosť a je pripravený naplno milovať.

5. Ako dávaš najavo lásku? Top všetkých otázok. Prečo? Pomáha identifikovať spôsob partnerského rozdávania a prijímania lásky, čo môže zlepšiť komunikáciu a posilní vzťah. Vyskúšajte si kvíz a zistíte, ktorý z piatich jazykov lásky je váš a jeho najvýraznejši. Slová uistenia, Pozornosť, Prijímanie darov, Skutky služby, Fyzický dotyk?

6. Kde sa vidíš o päť rokov? Táto otázka vám dá predstavu o cieľoch a životnej vízii vášho partnera. A vy môžete zistiť, či sú kompatibilné s vašimi. 7. Z čoho si teraz vo svojom živote najviac nadšený? Odhalíte nielen to, čo si partner váži, ale tiež vám umožní nahliadnuť do vašej potencionálnej kompatibility. Neexistuje žiadna správna alebo nesprávna odpoveď, ale môžete nájsť spoločnú reč.

8. Čo si si prial k narodeninám? Odpoveď vám podá informáciu o tom, čo si myslí, že je v jeho živote nenaplnené a v čo dúfa. Praje si lásku? Peniaze? Povýšenie?

9. Čo sa stalo s jeho posledným vzťahom? Pokiaľ obviňuje bývalú partnerku a neprijíma svoj podiel zodpovednosti, dávajte si pozor. Červenou vlajkou je story o „šialenej“ ex.

10.   Aký máš vzťah s rodinou? Nie každý si je zo svojou rodinou blízký, ale to, ako vidí svoj vzťah k nim vám veľa prezradí.

11. Čo ty a peniaze? Rád utrácaš? Za čo najviac? S touto otázkou sa dostanete na tenký ľad, ale odborníci hovoria, že by mala byť položená, pretože financie stoja za mnohými partnerskými problémami. Téma peňazí pre vás bude tiež indikátorom toho, či budete večery tráviť doma, alebo sa spontánne rozhodnete vyraziť do reštaurácie.

12. Na čo si najviac hrdý a prečo? Táto otázky vám umožní zistiť, čo si v živote cení a ako trávi svoj voľný čas.

13.   Čo potrebuješ, ked si v strese? Zavolať, hovoriť alebo byť sám? Z jeho odpovede sa dozviete, čo očakáva od svojich blízkych v napätých situáciách. Máte mu podať ruku, alebo ho nechať samého?

14. Aké sú tvoje guilty pleasures? Máme na mysli čokoľvek od čokolády až po Netflix. Každý má nejakú malú „závislosť“. Teda záleží, ako budete k sebe úprimný.

15. Aký bol najdesivejší zážitok tvojho života a ako si ho zvládol? Dostanete sa do zaujímavej oblasti, ktorá môže otvoriť dvere buď do emocionálnej histórie alebo k životným príbehom. Bolo to, keď ho prepustili z vysnívaného zamestnaia, alebo keď sa stratil v horách? Jeho odpoveď vám prezradí, ako je schopný prekonávať problémy a výzvy.

16. Kedy si sa naposledy naozaj rozhneval a prečo? Nenápadný spôsob ako zistiť, do akej miery sa snaží váš drahý ovládať svet okolo seba. Získate pohľad na jeho druhy nenávisti a čo ho rozčuľuje. Maličkosť? Zostane ľadovo kľudný? Vrieska pri šoférovaní? Vadia mu starí ľudia v električke?

17. Aká je tvoja najlepšia vlastnosť? Vždy je zaujímavé vedieť čo si o sebe človek myslí. Ako sa díva na seba a čo si myslí, že je zaujímavým aspektom toho, kým je?

18. Poproste ho, aby dokončil túto vetu: „Najradšej mám niekoho, s kým_? Jeho odpoveď vám napovie, či to, čo hľadá sa zhoduje s tým, čo mu môžete v tejto chvíli ponúknuť vy. Hľadá lásku, najlepšieho priateľa, alebo len príležitostnú kamarátku?

19. Keby peniaze neboli dôležitým faktorom, čo by si robil so svojim životom? Je to zábavná otázka, ktorá vám prezradí veľa o jeho vášniach, bez toho, aby bol pri tom rozpačitý. Chcel by režírovať film? Pracovať so zvieratami? Cestovať po svete?  

Inšpirované z portálu: Ženy.cz

Foto: Pixabay.com

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom