On nepíše, ona neodpovedá,

Najčastejší problém nášho spoločenstva katRande

Píšete a hovoríte nám o tom veľmi často: ženy sa sťažujú, že muži sú pasívni, nepíšu a keď aj napíšu, nedá sa to čítať... Muži zasa, že ženy neodpisujú.

Zlaté pravidlo vzťahov a komunikácie platí aj v tomto prípade – problém je na oboch stranách.

V jednom z prvých automatických správ, ktoré po zaregistrovaní od nás dostanete, je prosba, „aby ste vždy odpovedali na osobné odkazy. Aj keď je odpoveďou priateľské odmietnutie. Aj keby taká reakcia mohla ublížiť, je to lepšie ako mlčanie. Potom druhý vie, na čom je a cíti sa rešpektovaný a vážený.“

Nikomu však nemôžeme prikázať, aby zdvorilo komunikoval alebo odpovedal na správy.

Chceme vám trochu poodhaliť pohľad z druhej strany, aby ste sa vzájomne viac chápali. Milí muži, dobré meno gentlemanov vám kazia tí medzi vami, ktorí píšu naraz 20 ženám rovnaké, „vypitvané“ a neosobné správy. Michaela nám napísala: „z jeho mailu som vedela, že som jedna z tucta. Nič osobné tam nebolo. Inému, o niečo slušnejšiemu som zasa odpísala, že nemám záujem a on to zjavne nepochopil a písal mi znovu. Tak som mu už neodpísala.“

Naša rada: páni, keď sa vám páči nejaká dáma, prečítajte si jej profil a napíšte jej osobnú správu. Reagujte na to, čo sa vás na nej zaujalo, spoločná vec, položte otázku, začnite komunikáciu... A nezabudnite na dôležitú vec: keď si dáma prečíta vašu správu, ako prvé sa pôjde pozrieť, kto jej napísal. Upravte si svoj profil a vložte profilovú fotku. Áno, nie je ľahké napísať osobnú správu, ktorá zaujme.

Nie je ľahké čakať na odpoveď. Nie je ľahké odpovedať na všetky, aj tie otravné správy.  Ale všetci vieme, že je hodné čakať.

Milé dámy, ste obdarené empatiou a otvoreným srdcom. Odpisujte na správy. Ak nemáte záujem, stačí veta. Ak vás niekto otravuje a neprestáva, aj keď ste mu jasne napísali, že nemáte záujem, jednoducho ho zablokujte. Na konci každej správy je možnosť – blokovať člena.

Peter zo zoznamky odišiel, lebo „za 3 mesiace mi na 26 správ odpovedali len štyri ženy“.

Naša rada: dámy, buďte s mužmi trpezlivé, nie všetci vedia písať vzletné vety, ich jazyk môže byť dosť kostrbatý a ťarbavý, ale nehľaďte len na obal. Skúste ich spoznať viac, dajte im šancu. Mnohí vás určite prekvapia. :D

Čo dodať? Na katRande je veľa krásnych, vzácnych, hlbokých ľudí a každý deň pribúdajú noví. Hľadajte, komunikujte, zoznamujte sa!

Požehnanú nedeľu a dary Ducha svätého vám praje,

katRande tím

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom