Adventné stretnutie nezadaných v Bratislave

Duchovno formačné stretnutie Hrnčiar a hlina viedol dominikánsky kňaz – P. Kristián Šalamon z Košíc a organizovala naša katolícka zoznamka katRande.org

V sobotu bola hlavnou témou stvoriteľská práca Boha, ktorý z milovanej zeme stvoril Adama a Evu a do milovanej zeme sa každý človek raz vráti. Opierali sa pri tom o knihu Genesis a proroka Jeremiáša.

Účastníci z celého Slovenka sa na chvíľu stali umelcami a pri tvorivej práci s hlinou odkývali tajomstvá svojho vnútra. Spoznávali samých seba a pri vzájomnom zdieľaní aj ostatných. Pomohlo im to precítiť, ako nás Boh formuje.

Poobede boli na prehliadke v františkánskom kostole Nanebovzatia Panny Márie a na vianočných trhoch.

Večer sa zoznamovali prostredníctvom speed datingu a deň ukončili adoráciou v kostole Najsvätejšej Trojice.

V nedeľu pokračovali v prednáške o dôležitosti zamilovanosti, ktorá potom môže prerásť v lásky. „Zamilovanie je prvým dotykom lásky a otvára nás pre druhého človeka. Skutočná zamilovanosť nie je egoistická, ale chráni slobodu druhého človeka“.

Po svätej omši a spoločnom obede sa prešli na Bratislavský hrad. Na záver tohto adventného stretnutia sa rozlúčili výzvou svätého otca Františka: „Boh je do nás zamilovaný. Stáva sa maličkým, aby nám pomohol odpovedať na jeho lásku.“

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom