Keď sa chceš oženiť/vydať, príď slúžiť

Príbeh o tom, že služba iným prináša ovocie

Pred piatimi rokmi nám v našom veľkom rodinnom stretku začala pomáhať Janka, ktorá mala v tom čase 35 rokov. Zatiaľ čo sme my mali stretko, Janka sa venovala našich deťom. Niekedy toho mala naozaj veľa, pretože detí pribúdalo  a bola to naozaj "makačka".

Po nejakom čase sme sa začali modliť za jej budúceho životného partnera. Keď raz nasadla do auta nášho kamaráta, ktorý mal v tom čase už štyri deti, opýtal sa jej: „Myslíš to s tým vydajom vážne? Lebo keď sa začneme s chalanmi modliť, do roka sa vydáš“. Janka prikývla a bolo to tak!

Po krátkom čase spoznala svojho budúceho manžela a do roka sa zobrali.

Následne sme oslovili Katku, ktorá najprv nemala záujem o takúto službu, ale keď sa o tom rozprávala s Jankou, jej kolegyňou a kamarátkou, rozhodla sa pomôcť nám.

Pred tým, ako nám začala pomáhať, obetovali sme za jej budúci vzťah našu cestu do Medžugoria, kam išla Katka s nami.

Veci sa začali postupne hýbať, zoznámila sa s viacerými mužmi a v apríli tohto roka vstúpil do jej života Michal. V júni sa zasnúbili a v novembri sa tešíme na ich svadbu.

Momentálne už máme tri ďalšie záujemkyne o pomoc v našom stretku.  Veľmi sa tešíme z toho, ako Boh koná v našich životoch. Žiadna modlitba ani služba, ktorú robíme z lásky, neostane bez povšimnutia. My sme len nástrojom v Božích rukách...

Andrea a Peter z rodinného stretka

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom