Víkendovka katRande v Raji

Slobodní katolíci z celého Slovenska sa v polovici júna stretli sa v Centre Božieho milosrdenstva v Smižanoch na víkendovke katRande v Raji.

Duchovný program na tému: Zostala nám nádej...? viedol dominikánsky kňaz – páter Kristián, ktorý sa už niekoľko rokov venuje nezadaným katolíkom v Košiciach, kde založil Klub 25 +.

V jeho prednáškach bola nosnou témou Nádej: N - nálada, A – hľadanie dobra, D - dobrosrdečnosť, E - empatia a J - jasná myseľ.

Súčasťou víkendovky boli aj diskusie a zdieľanie v malých skupinách na tému nádeje, ktoré boli zamerané na spoznávanie seba, ale aj vzájomné zoznamovanie sa.

V sobotu účastníci navštívili baziliku svätého Jakuba v meste Levoča a vystúpili na Mariánsku horu. Prezreli si výstavu darov, ktoré počas svojho pontifikátu dostal pápež Ján Pavol II. a venoval ich svätyni Božieho milosrdenstva v Smižanoch.

Večer bol zameraný na  spoznávanie rozdielností pováh mužov a žien, ktoré pri správnom pochopení prinášajú do vzťahov harmóniu.

Mnohí účastníci ocenili otvorenosť a empatiu pátra Kristiána, ktorý im v duchovných rozhovoroch pomáhal nájsť odpovede na ich otázky týkajúce sa vzťahov a osobnostného rastu.

Nedeľa bola v znamení spoločenstva pri svätej omši vo svätyni Božieho milosrdenstva, diskusii s pátrom Kristiánom a lúčení, ktoré boli pre mnohých začiatkom priateľstiev a vzťahov.

Práve tie sú pre slobodných katolíkov veľkým darom.

Viac fotografií z víkednovky nájdete na našej facebookovej stránke katRande.

Martina Brenčičová

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom