Čo robí singel na Valentína?

Láska je motor sveta. To vieme aj keby 14. februára nebolo Valentína. Každý človek túži byť milovaný. Niekedy je táto prvotná túžba skrytá za inými potrebami: byť bohatý, byť úspešný, či telesne dokonale krásny ...

Láska by nemala byť obmedzená len na zamilovaný pár. Skutočná láska sa prejavuje milujúcim vzťahom medzi príbuznými, priateľmi, dokonca láska k ľuďom všeobecne a láska k Bohu je láskou v pravom zmysle slova. Aj pre kňaza v celibáte je láska „motorom“ v jeho vzťahu k Bohu a jemu zvereným ľuďom.

Singel môže a musí žiť život plný lásky!

Láska je niečo stopercentné. Nie je ani vypočítavá, ani rozmarná a neexistuje len "na skúšku“. Je odolná voči poveternostným vplyvom.

Svätý Pavol v 1. liste Korinťanom hovorí: "Láska nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží."

Aj slobodný môže žiť lásku naplno a to v konkrétnych  chvíľach, a vo všetkým  vzťahoch, ktoré prežíva: k neznámemu v autobuse, ktorému uvoľní miesto, osamelým ľuďom, ktorých zriedkavo navštívi, spolupracovníkom v práci, susedovým deťom atď.

Láska je rozhodnutie, ktoré by sa nemalo zamieňať s pocitom. Milujúci človek hovorí: "Som tu pre Teba, rovnako ako si Ty pre mňa." Láska je akčné slovo! "Len milenec spieva," píše sv. Augustín, a tento "spev" je atraktívny.

Áno, ten kto žije aktívnu lásku, je atraktívny.

Valentín je primárne deň romantických pocitov - a má svoje miesto.  Úspešný Valentín však vyžaduje viac ako len manželského partnera – je to rozhodnutie o činnej láske, či pre slobodnú osobu alebo nie. Dôsledkom tohto prístupu je vďačnosť ... a pieseň na perách.

Krásneho Valentína!

Gudrun Kugler (zakladateľka platformy kathTreff Internation )

P.S. Ak sa chcete podeliť o Vaše pocity a myšlienky, otvorili sme na fóre diskusiu Valentín pre singlov. Budeme radi ak sa zapojíte do diskusie.    

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom