Ako spoznať, či je to tá pravá?

Blog spoločenstva katRande na Postoji

 Mnohí by súhlasili, že najlepší spôsob, ako sa dostať k šťastnému a verné manželstvu je zobrať si tú správnu osobu. Ako však spoznáte, že ste našli tú správnu ženu pre dlhodobý vzťah?

Muži sa boja vplávať do manželského prístavu z dvoch dôvodov.

Niektorí muži sú príliš vyberaví. Majú vo svojej mysli zoznam vlastností perfektnej manželky: príťažlivá, ale nie vyzývavá, inteligentná, ale nie kocka, štíhla, ale dobrá kuchárka, atď. Žiaľ, žiadna skutočná žena nemôže naplniť túto zidealizovanú predstavu, a preto sú títo muži stále single.

Druhý typ mužov vidí zlyhané manželstvá iných, najmä vlastných rodičov, a neoženia sa zo strachu, že si vyberú zlú ženu.

V skutočnosti spoznať, že ste našli správnu ženu na manželstvo, nie je až taká veľká veda. Tu je päť princípov, ktoré vám môžu pomôcť pri výbere správnej partnerky:

1. Bez problémov vychádza s vašou rodinou a priateľmi. Existujú výnimky z tohoto pravidla: vaša partnerka a niekto z vašich priateľov alebo rodiny môžu mať konfliktné osobnostné črty. Ale väčšinou je varovným signálom, ak si vaša priateľka nerozumie s vašimi blízkymi. Porozmýšľajte o tom – vaša rodina vás vychovala a urobila z vás toho, kým ste, a vašich priateľov si vyberáte podľa spoločných záujmov a hodnôt. Ak vaša partnerka nemá vašu rodinu alebo priateľov rada a oni nemajú radi ju, tak to môže znamenať, že na svojej partnerke prehliadate niečo dôležité, čo vidia oni. Keď ste zaľubení, pocity často zahmlievajú jasné videnie a úsudok. Vaši blízki vidia váš vzťah zvonka a s odstupom.  To neznamená, že sa máte rozísť so ženou len preto, že vaši priatelia a rodina ju nemajú radi.  Ak ste si istí svojím vzťahom, so sebavedomím v ňom pokračujte. Je však múdre hľadať úprimnú spätnú väzbu od iných.

2. Neexistuje nič dôležité, čo na nej chcete zmeniť. Vo vzťahu vždy budú rozdiely a konflikty. Ak ale existuje niečo naozaj významné, čo si želáte, aby vaša priateľka na sebe zmenila,  tak je to varovný signál. V začiatočných fázach vzťahu, keď je váš mozog zaplavený chemickými látkami zaľúbenia, môžete mať sklon prehliadať závažný nedostatok alebo ho dokonca považovať za zvláštne príťažlivý. Avšak po niekoľkých rokoch, keď chémia zaľúbenia vyprchala, tento nedostatok vám môže začať veľmi vadiť. Pamätajte si, ľudia sa zriedkakedy menia a ani manželstvo vašu partnerku nezmení. Ak je niečo na vašej priateľke, o čom v hĺbke srdca viete, že s tým nemôžete žiť, tak je čas ísť ďalej. Márnite svoj i jej čas.

3. Je vaším najlepším priateľom. Telesná príťažlivosť a vzájomná chémia sú zjavne dôležité pre každý vzťah. Avšak v jadre vzťahu by malo byť silné a hlboko zakorenené priateľstvo. O štyridsať rokov budete obaja starší, s vráskami, usadení s nízkym libidom. Čo udrží vaše manželstvo pokope, keď budete starí a šediví, je vaše priateľstvo. Preto ak sa vám zdá, že vaša partnerka je vašim najlepším priateľom na svete , tak je veľmi pravdepodobné, že je pre vás tou pravou. Chcete s ňou tráviť všetok svoj čas? Spríjemňuje vám jej prítomnosť rôzne situácie - od návštevy športu až po prípravu daňového priznania?  Máte pocit, že jej môžete povedať všetko, a že o vás vie viac ako ktokoľvek iný na svete? Áno?  Nuž, potom je veľmi pravdepodobne tá pravá.

4. Myšlienka oženiť sa s ňou vás príliš neľaká.  Ak ste sa rozhodli oženiť, ale každý týždeň pochybujete, či je vaše rozhodnutie správne, tak je možné, že by ste ho mali vážne preskúmať.

5. Vzťah od začiatku prebieha hladko. Najlepšie vzťahy väčšinou vznikajú a pokračujú úplne prirodzene. Je dobrým znakom, ak pár vníma vzťah ako najprirodzenejšiu vec na svete. Ak pár zažíva opakované konflikty a rozchody, je pravdepodobné, že nezhody budú pokračovať aj v manželstve. Neznamená to absolútnu prekážku manželstva, ale každý si musí zvážiť, nakoľko podobná nestabilita môže narúšať dlhodobý vzťah, a nakoľko je ochotný to tolerovať.

Voľne preložené podľa How Do You Know When She’s the One? Art of Manliness.

Peter Jedlička

https://blog.postoj.sk/30123/ako-spoznat-ci-je-to-ta-prava

Ak by ste chceli prispieť, prípadne radi si prečítali blog na konkrétnu tému, Vaše návrhy nám píšte na mail: office@katRande.org

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom