Jarná víkendovka katRande na Škutovkách

Aké vlastnosti by mal mať partner, ktorého hľadám?

Prvý marcový víkend sa konala jarná víkendovka katRande na Škutovkách (pri Liptovskej Osade). Zúčastnilo sa jej viac ako 70 slobodných z celého Slovenska. V duchovnej oblasti nás sprevádzal saleziánsky kňaz Marián Valábek, ktorý svoje dlhoročné skúsenosti z pastorácie rodín, snúbencov a slobodných vniesol do svojej piatkovej príhovoru o význame slova Amen, ale aj sobotňajšej prednášky či nedeľnej diskusie. 

V sobotňajšiej prednáške vychádzal z biblického príbehu z knihy Genesis, o tom ako Abrahám poslal svojho správcu Eleazara vybrať manželku pre svojho syna Izáka. Aká bola jeho voľba? Čo presvedčilo Eleazára, že Rebeka je tá pravá? Aké vlastnosti by mala mať/mal mať partner, ktorého hľadám?

Sväté písmo na tomto mieste hovorí, že svoje Eleazár zveril svoje poslanie do rúk Boha a našiel Rebeku, ktorá bola veriaca, pracovitá, šikovná, dobrá. A ako dodáva Marián Valábek, keďže bola takáto, bola aj krásna... (viac z jeho prednášok prinesieme neskôr). Nasledovali diskusie v skupinkách aj na tému, akého životného partnera hľadáme.

V krásnych horách na úpätí Veľkej Fatry sme si užívali turistiku, prechádzku k Brankovému vodopádu, ktorý je v tomto období nádherne zamrznutý. Lyžiari a bežkári využili posledný sneh na Donovaloch a Malinom Brde.

Večeri patrili adorácii, spoločenským hrám, mužsko – ženským zápasom v stolnom tenise, spoločnému sledovaniu filmu a niektorí z nás našli relax v blízkom aquaparku.

Bol to skvelý čas, kde sme sa zoznámili a spoznali s novými ľuďmi.

 

 

 

 

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom