Oči sú okná do duše - profilová fotografia

Manuál efektívnej komunikácie na katRande 3. časť

Vedeli ste, že ženám trvá približne 1/10 sekundy, aby si z fotografie vytvorili o mužovi prvý dojem? Tento krátky čas im stačí na to, aby prečítali výraz tváre, celkový postoj, sympatie i oblečenie. Ak na nich nezapôsobíte hneď na začiatku, na vašu správu možno neodpovedia. Pre mužov je fotografia rovnako dôležitá. Z nášho prieskumu sme zistili, že pre mužov sú najdôležitejšie oči a úsmev. Vaša tvár je jednoducho alfou a omegou celého profilu. Akokoľvek povrchne to vyznie, je to tak...  

Máme pre vás 2 dobré správy: Každej žene sa páči iný typ muža (a zasa naopak) a dnešné vedomosti a technológie pomáhajú vytvoriť každému človeku atraktívnu a pritom pravdivú fotografiu. Ako na to?  

1.  Fotografia – klasika

Hlavná, profilová fotka je najdôležitejšia. Má byť aktuálna, pravdivá a fotoshopu alebo mobilným úpravám sa radšej vyhnite. Vaši partneri budú sklamaní a budú sa cítiť podvedene, keď na prvom rande stretnú inú ženu alebo muža akí boli na profilovej fotke. V dnešnej dobe ľudia často využívajú selfie. Nie vždy je to však dobrý nápad, pretože tým, že sa fotíte veľmi z blízka, optika mobilného fotoaparátu skresľuje tvár. Vymeňte radšej mobil za najlepšieho priateľa. Vzorec správnej fotografie je nasledovný: pozerajte priamo do objektívu, majte prirodzený make-up, prirodzené svetlo, nerušivé pozadie, prirodzene sa usmievajte (nech si priateľ pripraví zopár vtipov alebo zábavných spomienok) a klasické, nie nudné ani vyzývavé oblečenie.

Najčastejšie chyby: slnečné okuliare, fotka príliš z diaľky, „čudné“ experimenty, fotky kvetov, prírody a najhoršia možnosť – žiadna fotka. Ak nie ste spokojná/spokojný, obráťte sa na profesionála.

Dobrá rada: urobte si z fotenia príjemný zážitok, nie stres. Na fotografii to bude vidno.  

2.  – 7. Fotografia

V profile katRande môžete mať až 7 fotografii. Mali by už prezrádzať niečo z vášho života, záľub, ako trávite voľný čas. Chvíle keď ste šťastný. Aspoň na jednej z týchto fotiek by mala byť vaša celá postava. Ak máte v albume fotky, kde sa páčite sama/sám sebe, neváhajte a dajte ju do profilu. Ak nie, najprv si premyslite, kde sa odfotíte. napr. foto v prírode, pri športe, na dovolenke alebo aj obyčajnú na pive, či so svojim domácim maznáčikom.  

Dôležité je, aby ste s ňou boli vy v pohode. Ak máte pár kíl navyše, nehanbite sa za to. Ste unikátny, tak to ukážte. Ak sa neviete rozhodnúť, opýtajte o radu priateľa, ktorý vás dobre pozná. Čím viac fotiek zverejníte v profile, tým lepšie. Nezabudnite, fotografie povedia viac, ako tisíc slov.  

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom