Profilová fotografia povie viac ako tisíc slov

Akú si vybrať fotografiu

Čo si členovia zoznamky všímajú na profile ako prvé? Vašu fotografiu. Štatistiky úspešností hľadania si partnerov na zoznamkách hovoria jasne: profily bez fotografií sú oveľa menej navštevované ako tie s fotografiami. Nečudo, veď prvý dojem je veľmi dôležitý. Nie je ľahké nájsť vhodnú fotografiu, s ktorou by sme boli spokojní.

Ako má vyzerať dobrá profilová fotografia?

V prvom rade by to mala byť kvalitná fotografia – ostrosť, dobré osvetlenie. Najvhodnejšou je portrétová fotografia, čiže taká, kde je dobre viditeľná tvár. Pridanou hodnotou môže byť aj prostredie, ktoré napovie o Vašich záľubách, napr. príroda, more, šport. Ale pozor! Prostredie by nemalo byť na úkor portrétu.

Aká fotografia najviac upúta?

Fotografia napovie veľa o vašom charaktere. Niekto si vyberá fotografiu z pracovného prostredia, iný sa lepšie cíti doma alebo v prírode. Hlavnou zásadou je, aby ste sa tvárili prirodzene.  

Čo robiť, keď takú fotografiu nemáte?

Niekoľko hodín ste sa „hrabali“ vo Vašich elektronických a papierových fotografiách a žiadnu vhodnú ste nenašli? Nesmúťte! Poproste priateľa, alebo zájdite do fotoateliéru. Dnešná digitálna fotografia má veľa plusov. Môžete okamžite vidieť výsledok a „otravovať“ priateľov alebo profesionálneho fotografa až dovtedy, kým nebudete spokojní...  

Martina Brenčičová

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom