Katkine spomienky

na púť do Medžugoria

Už po druhý krát som bola sprievodkyňou púte slobodných katRande na Veľkú noc v Medžugorí. Radosť z toho, že cestujem na môjmu srdcu blízke miesto v najväčšie sviatky v roku bola obrovská. Ako sprievodca som sa musela zodpovedne pripravovať a aj vďaka tomu som sa ešte viac tešila na čas odchodu.:D

Tento rok bolo vonku príjemné počasie a tak som sväté omše veľkonočného trojdnia  sledovala zabalená v deke pri hlavnom vonkajšom oltári pri kostole sv. Jakuba, spolu s ostatnými pútnikmi. Po skončení som zostávala sedieť na lavičke a sledovala odchádzajúcich radostne vyzerajúcich ľudí.

Program nášho zájazdu bol dosť atraktívny a myslím, že každý si v ňom našiel niečo pre seba. Svedectvá  Patricka a Nancy na ich nádhernom  zámku, návšteva Gorana a Katky Čurkovič u nich doma a takisto  životný príbeh  Slováka žijúceho v Čenakole. Tieto  výjazdy sa zaiste dotkli každého srdca.  

Spoločné výstupy  na Horu Zjavenia Podbrdo a Križevac sme absolvovali v skorých ranných hodinách, ale o to hlbší pocit nás  napĺňal keď sme boli hore na kopcoch. Vďačnosť cítim aj za každú spoločnú modlitbu v autobuse. Tam sa ukazovala sila jednoty a radosti zo spoločenstva.  V nedeľu sme sa vybrali na fakultatívny výlet do mesta Mostar, jeho historický vznik aj  život tam sme si  porozprávali cestou  a troj hodinový rozchod uličkami bol príjemným oddychom. Aby sme sa lepšie spoznali, do programu púte sme zaradili aj moderované večeri. Zoznamovačka, hry a zábava sa niesla celým penziónom. Voľné chvíle  sme trávili často  aj tak spolu na terase pri rozhovoroch alebo v jedálni pri jedle :D.

Tých  päť dní mi neuveriteľne rýchlo ušlo a vďaka skvelej skupine ľudí to bol veľmi požehnaný čas.   Ďakujem Bohu, že som mohla spoznať 50 úžasných Božích dietok, zostávam spojená v modlitbe za každého jedného účastníka našej veľkonočnej výpravy.  

S láskou, sprievodkyňa Katka

P.S. Ak chcete zažiť prijemnú, duchovnú a veselú dovolenku so spoločenstvom katRande, pridajte sa k nám na púť do San Giovanni Rotonto – Monte Sant Angelo – Benátky – kúpanie na Benátskej riviére 25. 8. - 31. 8. 2019.

Registračný formulár: https://forms.gle/kr9hSpzca5VDoiWu9

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom