Vstúpil som do tej istej rieky,

ale ja som už nebol ten istý

Hovorí sa, že dva krát do tej istej rieky nevstúpiš. O vzťahoch to vraj platí dvojnásobne. Píšem vám, svoje svedectvo, lebo Janku, ktorá mi zmenila život som stretol na katRande.

Bola to zoznamková klasika. Pred dvoma rokmi som sa prihlásil na katRande a jednou z dievčat, s ktorými som si písal bola Janka. Na profilovej fotke mala nádherné oči a úsmev. Pamätám, že keď som ju videl prvý krát, dlho som sa na ňu pozeral a rozmýšľal som, či je taká pekná aj v skutočnosti. Mala zaujímavý profil a čo bolo najlepšie, chémia fungovala aj naživo. Sám som bol prekvapený, ako rýchlo sme sa našli. Počúval som veľa kritiky, že dievčatá na zoznamkách sú namyslené a neodpisujú.

Prvé rande v kaviarni sme mali po 5 týždňoch. Dlho sme sa rozprávali, hodiny plynuli ako minúty. Veľa sme sa smiali a cítil som sa s ňou šťastný. Až spätne som si uvedomil, aký som bol vtedy nezrelý, pretože som si nevážil dar, ktorý som v nej mal. V tom čase som totiž dostal veľmi lukratívnu ponuku ísť pracovať do zahraničia. Ponuku, ktorá sa neodmieta.

Až v zahraničí, obklopení neznámymi ľuďmi a večernou samotou pri internete som si uvedomil, ako veľmi mi Janka chýba a aký hlúpy som bol, že som uprednostnil prácu pred ňou.  

Myslel som si však, že mosty sú už spálené a druhú šancu už nedostanem. Približne po roku, keď som bol doma na dovolenke, náhodou som Janku stretol. Srdce v hrdle, búchalo o život. Bola krajšia ako predtým. Tĺkol som si hlavu, prečo som od nej odišiel.

Pozval som ju na kávu a ona neodmietla. Zasa sme sa dlho rozprávali. O tom ako sa má, i o tom, prečo sme sa rozišli. Janka to zanalizovala presne. Náš vzťah pre mňa nebol na prvom mieste. Získať znova jej lásku nebolo vôbec jednoduché, trvalo dlho, kým som ju presvedčil, že som mužom jej života. Ale urobilo to zo mňa chlapa. Utriedil som si priority a myslím, že som dozrel. Aspoň som v procese.

Janka je to úžasná žena. Krásna, skromná, trpezlivá, veselá a dôverujúca Bohu. Dala mi druhú šancu a ja som ju už nepremárnil. V lete sme mali mať svadbu. Kvôli koronavíusu ju zatiaľ odkladáme a hoci sa už nevieme dočkať, hovoríme si, všetko je tak, ako má byť.

Ďakujem katRande za možnosť spoznať najdôležitejšiu ženu môjho života a prajem členom katRande aby boli dostatočne zrelí do vzťahu.

Mišo

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom