Duchovná obnova Lebo si môj Otec...

Počas uplynulého víkendu sa v Centre Božieho milosrdenstva v Smižanoch konala duchovná obnova Lebo si môj otec... , ktorú organizovala zoznamka katRande.org

Stretli sa na nej slobodní katolíci zo Slovenska a Čiech a viedol ju otec Pavol Hudák, rektor Domu Anky Kolesárovej. Vo svojich prednáškach nás vyzýval, aby sme dôverovali Nebeskému otcovi, ktorý je čistým prameňom lásky a dáva pocit bezpečia: „Otcovská láska je liekom pre zranených a posilou pre slabých. Znamená prijať vlastnú cestu pre budovanie vzťahov. Je kľúčom k radostnému životu a seba prijatiu.“

Otec Pavol nám pripomenul, že plodnosť lásky budeme zažívať, ak v každodennom živote naplníme láskou všetky svoje vzťahy, či už vo svojich rodinách, v zamestnaní alebo ako dobrovoľníci.

Časť duchovnej obnovy bola venovaná aj vzájomnému spoznávaniu a diskusii na tému, čo nám dal uplynulý rok Božieho milosrdenstva. Mnohí účastníci ocenili veľkú otvorenosť a osobné duchovné rozhovory s otcom Pavlom, ktorý zodpovedal na otázky týkajúce sa partnerských vzťahov, ale aj našich zranení.

Popri bohatom duchovnom programe, v ktorom sme využili posledné chvíle mimoriadneho roku Božieho milosrdenstva, nás ani nepriaznivé počasie a sneženie neodradilo od výletu na Tomášovský výhľad v národnom parku Slovenský raj.

Navštívili sme aj výstavu darov, ktoré počas svojho pontifikátu dostal pápež Ján Pavol II. a venoval ich svätyni Božieho milosrdenstva v Smižanoch.

Odchádzali sme s pokojom v duši, odpoveďami na mnohé otázky a novými kontaktmi na skvelých ľudí.  

Autor: Účastníčka duchovnej obnovy  

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom