Našli sa vďaka folklóru

Čo je pre Teba miesto kde rozvíjaš svoje detské sny, tvorivé či nepoznané JA?

Bola sobota večer a v Detve vrcholili vystúpenia folklórnych súborov. Zrazu mimo programu vyšiel pred pódium tanečník zo súboru Detvan a zavolal k sebe svoju priateľku Zuzku, tanečníčku z Liptova.

Šesť tisíc divákov s napätím čakalo, čo sa bude diať. Jozef si pred Zuzkou pokľakol na koleno a požiadal ju o ruku. Dojatá nebola len Zuzka, ale aj my všetci okolo. Verejné vyznanie ich lásky dopadlo na „výbornú“. Zuzka povedala ÁNO.

Organizátori slávností v Detve poznajú oboch mladých, veď folkloristi sú ako jedna veľká rodina. Jedna z organizátorov mi povedala, že podobné vyznávanie lásky budú musieť stopnúť. Medzi folkloristami vzniká veľa manželstiev a aj iné páry by mohli chcieť využiť tento originálny spôsob požiadania o ruku.

Prečo o tom píšem? Vzťahy budujeme rôzne. Niekto stretne svojho životného partnera na strednej alebo vysokej škole, či neskôr v práci, iných zoznámia spoloční priatelia. Čo pár, to iný príbeh lásky...

Určite poznáte manželov, ktorých spojili podobné záujmy. Spievali v rovnakom zbore, boli animátori, či dobrovoľníci na rovnakých podujatiach, dali ich dohromady šport, turistika, tanec a pod. Moja kamarátka začala po tridsiatke trénovať krasokorčuľovanie, ďalšia sa začala učiť hrať tenis a jedna dokonca chodiť na balet. Poznám zopár chalanov, ktorí keď sa ich najlepší kamaráti oženili a oni boli osamelí, začali behať, chodiť do posilňovne, vyhľadávali novú spoločnosť.

Áno, naše koníčky a záľuby nás privádzajú na miesta, kde si spĺňame svoje detské sny, rozvíjame svoje talenty, relaxujeme. Ale rovnako stretávame spriaznené duše a niektoré z týchto spriaznených duší sa stanú našimi polovičkami na ceste života.

Čo je pre teba miesto kde rozvíjaš svoje detské sny alebo tvorivé či nepoznané JA? Máš odvahu, čas a vytrvalosť pracovať na týchto často skrytých daroch?

Prajeme ti, aby si ich v sebe odhalil a rozvíjal, nech Ťa naplnia radosťou, pokojom a stretneš pri nich nových tebe blízkych ľudí.

Martina a katRande tím

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom