Novoročné predsavzatia

Čo je kľúčom k úspechu?

Prvé dni nového roka sú pre mnohých z nás spojené s novoročnými predsavzatiami. A to je dobré. Každý z nás by mal na sebe pracovať, mať nádej, že dokáže posunúť svoje limity, splniť si sny, či odstrániť nejaký svoj zlozvyk. Chceme schudnúť, začať športovať, naučiť sa cudzí jazyk, prestať fajčiť, nájsť si životného partnera, zlepším si komunikačné schopnosti, či prehĺbiť svoj duchovný život.

Dajme si však ruku na srdce. Koľko z novoročných predsavzatí sa nám podarilo splniť? Štatistiky hovoria, že sa to podarí len ôsmym percentách ľudí. Väčšina z nás stroskotá na nedostatku času, možnostiach a samozrejme slabej vôli.

Čo je kľúčom k úspechu?

1. Stanovte si konkrétne ciele. Ak chcete schudnúť, určite si, koľko kíl zhodíte za mesiac, ako zmeníte svoje stravovanie, aký druh športu a ako často začnete robiť?

2. Buďte realistickí. Namiesto urputnej snahy dosiahnuť veľké pokroky v čo najkratšom čase, vyberte si malé kroky. Len málokomu sa podarí prestať s fajčením zo dňa na deň. Reálnejšie je znižovať počet cigariet postupne. Aj vaše telo si musí zvyknúť na zmenu, pre ktorú sa vaša myseľ rozhodla.

3. Poraďte sa s odborníkom. Ak chcete začať cvičiť oslovte trénera, ak chudnúť kontaktujte poradcu pre zdravú výživu, ktorý vám poradí zmenu stravy. Dnes existujú kouči na všetko. Stačí nájsť toho správneho.

4. Choďte do kolektívu. Väčšina zmien je zo začiatku bolestivá a sami na to často nemáme dosť síl. Ak sa však začnete učiť cudzí jazyk, robiť parkúr, či študovať Bibliu v kolektíve, noví priatelia vás podržia keď príde kríza a budete chcieť skončiť.

5. Trénujte si vôľu, porastie aj vaše sebavedomie. Keď si poviete, že pôjdete spať do 23 hod. skúste to dodržať. Krížik v kalendári, že sa vám to podarilo, vás bude tešiť niekoľko dní a naplní vás hrdosťou.

6. Ak zlyháte, nevzdávajte sa. Rok má 365 dní a aj polovičné víťazstvo bude skvelým úspechom. Analyzujte svoje chyby a skúste sa z nich poučiť.

O svoje predsavzatia sa podeľte s Bohom a poproste v modlitbe o podporu. A za každý úspešný pokus nezabudnite poďakovať. „Lebo bezo mňa nemôžete nič urobiť“ (Jn 15,5)

 

Budeme radi, ak sa s vašimi novoročnými predsavzatiami podelíte na fóre katRande.

Nech sa vám v roku 2019 darí s Božou pomocou napĺňať vaše predsavzatia.

To vám praje,

KatRande tím    

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom