Denník púte do Talianska s katRande

Rekapituácia denníka z fb katRande

Pred niekoľkými hodinami sme vyrazili na púť do Monte Sant Angelo, San Giovanni Rotondo, Benátok a Lido di Jesolo. Sme zo všetkých kútov Slovenska a rôzneho veku. Myslíme na všetkých našich blízkych, ale aj tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemohli ísť s nami.

1.deň - odchod.

Vyrážame v nedeľu večer. Prví účastníci nastupujú v Dubnici nad Váhom, Trenčíne, Trnave a posledné nástupné miesto je v Bratislave. Neplánovane sme sa 2 x zastavili na pumpe v Jarovciach. Kvôli zabudnutej a znovu u nájdenej kabelke. So všetkým dokladmi! Dobrí ľudia ešte žijú. Bohu vďaka! Máme pred sebou dlhú cestu. Cieľová destinácia však stojí za to.:D

2. deň

Noc v autobuse bola náročná, ale ako povedal otec Peter, púť má byť aj utrpením, ktoré môžeme obetovať. Pozerali sme film páter Pio. Práve on povedal, že predtým, ako k nemu prídu pútnici, mali by sa zastaviť pre ochranu a požehnanie u archanjela Michaela v Monte Sant Angelo. Naše kroky mieria tam. Do jaskyne, kde sa archanjel Michael dotkol nohou zeme.

Monte Sant Angelo, patrí k najvýznamnejším pútnickým miestam v Taliansku. Na konci 5. storočia sa tu zjavil archanjel Michael, ktorý ukazoval na jaskyňu v hore a tlmočil Boží príkaz, aby sa jaskyňa premenila na kresťanský chrám. Blízko svätyne sa nachádza kostol Santa Maria Maggiore a had z 10. storočia. Pokojné mestečko sa nachádza vo výške približne 800 m n. m., je najvyššie položené miesto v južnej časti polostrova Gargano. Je z neho nádherný výhľad na okolie a more.

Večer, po príchode do hotela sme sa osviežili v bazéne a všetci spolu sa stretli pri dlhej, trojchodovej večeri. Malá skupinka sa ešte vydala na nočnú prechádzku po mestečku.

3. deň

Opúšťame Monte San Angelo. Máme skvelého sprievodcu, lebo mimo programu nám splnil prosbu - niekoľko hodinové kúpanie v mori. Užívame si to dosýta. Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom